Áfonyás smoothie datolyával

Tiszta ízek és tiszta színek. Ezt hozza nekem a tavasz - bár még nagyon az elején járunk, vagy pont ezért, de könnyű, letisztult ételeket és italokat keresek és fogyasztok. Nem diétázom, mindig  a szervezetem igényeit figyelem és most falnám a színeket: élénk zöldeket, harsány pirosakat, vidám sárgákat, de még nem lehet, a természet csak ébredezik.

Tiszta ízek és tiszta színek. Nyáron a könnyű, letisztult ételeket és italokat keresem és fogyasztom. Nem diétázom, mindig  a szervezetem igényeit figyelem és most falnám a színeket: élénk zöldeket, harsány pirosakat, vidám sárgákat, de még nem lehet, a természet csak ébredezik. Reggelire ismét gyakran turmixot készítek – a banánt már sokszor mellőzzük, egyre inkább a könnyedségé a főszerep. Ez a recept nagyon jól működik banán nélkül is, fagyasztott áfonyából.

Áfonyás smoothie datolyával

A vizes turmixokhoz mindig szűrt vizet használok, mert sokkal élénkebbek, kerekebbek és tisztábbak lesznek így az ízek. Próbáljátok ki, meg fogtok lepődni, hogy mekkora a különbség! Ebben a turmixban az áfonyát datolyával édesítem, semmi más hozzáadott cukrot nem tartalmaz a recept. Az áfonya, a datolya és a vanília nagyon jól illenek a kávéhoz is, így a reggeli kávé mellé is nagyon kellemes ez a tumix.

Áfonyás smoothie datolyával

(1 adaghoz)

2 magozott datolya (nem szirupban eltett)
1 tk frissen facsart lime lé
¼ tk vaníliakivonat
1 banán (elhagyható)
1 dl görög joghurt
1 dl Magnesium Mineralizer szűrőkancsóval szűrt víz
10 dkg áfonya (fagyasztott)

A hozzávalókat turmixgépben tejesen krémesre turmixoljuk és tetszés szerinti sűrűségűre higítjuk. Ha jégkockát használtok, készítsétek azt is szűrt vízből.

IMG_7024
Áfonyás smoothie datolyával

A vízszűréshez BWT Magnesium Mineralizer szűrőkancsót használok. Fotó: Bolega Niki

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -