Aperol-variáció

A legjobb party aperitif, mert gyorsan, egyszerűen tudsz belőle nagy mennyiséget készíteni. A klasszikus aperol spritz alapja a prosecco, amit most nyugodtan helyettesíthetsz habzó rozéval. Az arányok adagonként: egy rész szóda, 3 rész habzó és 2 rész Aperol. Jó sok tört jégre töltsd, narancsszeletekkel díszítsd!

 

Fűszerezzük bátran!

A rozét a jó értelemben vett egyszerűsége, üde gyümölcsössége miatt szeretjük. Néhány éve divat a levendulás vagy a bodzás változat is. Egy alkalommal, főzés közben (mikor máskor), egy nagy csokor korianderrel a kezünkben gondoltunk egy merészet, és kipróbáltuk a koriander-meggy kombinációt. A fűszernövény rajongóinak kötelező, de szerintünk idén ez  amúgy is tarolni fog! Egy borospohárhoz 4-5 levél koriander, 8-10 szem magozott meggy, 1 dl szóda, és 1 dl rozé dukál.

 

Málnás rozéfröccs

Amúgy is női bornak tekintik sokan a rozét, ez pedig annak is a felturbózott változata. A friss málna már önmagában is a nyár megtestesítője, a jól behűtött rozé pedig tökéletes kísérője. Ez az az ital, amit egy fárasztó munkanapon is nyugodtan elkészíthetsz magadnak, mert megérdemled. Fél maréknyi málnát (akár firss, akár fagyasztott változatban) dobj egy pohárba és töltsd fel a kedvenc fröccs variációddal: a képen 2 dl szóda – 1 dl bor arányban látható.

 

Frozé

Ez az a koktél, amit biztosan készítettél már magadnak, csak nem tudtál róla: amikor benne felejtetted a rozét a fagyasztóban, és amikor észrevetted a bakit, már jégkásásra fagyott. (Ha volt egy kis szerencséd, akkor nem fagyott meg teljesen és nem törött szét a palack.) Itt az ideje, hogy profi változatban is kikerüljön a kezeid közül a frozé. Semmi más nem kell hozzá, csak egy adag kásásra zúzott jég, amit pohárba töltesz, és felöntöd annyi rozéval, amennyi még a pohárban elfér. Cseles kis üdítő, a kánikulai napokon imádni fogod.

 

Crazy in love

Nem tudjuk, létezik-e ilyen koktélnév, de nekünk azonnal ez ugrott be, amikor elkészítettük ezt a pezsgős-áfonyás variációt. Adagonként kell hozzá 1-1 maréknyi friss áfonya, ebből készíts gyümölcspépet (botmixerben vagy turmixgépben), kanalazd egy pezsgőspohár aljára, kb. a harmadáig, majd öntsd fel jól behűtött rozé pezsgővel. Kis szerencsével (és ha hidegen használtad az áfonyát) olyan szép szív alakban áll össze, mint nálunk, ezzel is bizonyítva, hogy ez a páros tökéletes.

 

 

 

 

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

1 HOZZÁSZÓLÁS