Báránygerinc grillezett spárgababbal

A báránygerinc simán egy grillparty ékköve lehet. Egy kilót 3800-4000 Ft között lehet kapni hentesnél, és mivel értelemszerűen ezért nem színhúst kapunk, így adva van a lehetőség, hogy sokkal több zöldséget vigyünk a grilljátékba.

Hozzávalók:
1 kg báránygerinc
1 kg spárgabab (hasonló a ceruzababhoz, csak akár 50-60 cm hosszúságúra is megnő,
piacon keressük)
paradicsom (tetszőlegesen)
újhagyma (tetszőlegesen)
só, bors
1 kk. curry
1 kk. garam masala
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
1-1 csokor koriander és petrezselyem
1 lime

Elkészítés:
Grill előtt legalább 1 órával a bárányt jól sózzuk-borsozzuk, szórjuk meg a curryvel, a
masalával, nyomjunk rá 2 gerezd fokhagymát és egy kis olívaolaj segítségével dörzsöljük be az egészet a húsba.

Izzítsuk be a grillt!

A megmosott újhagymát vágjuk félbe, a paradicsomokat cikkekre, és a megmosott babbal együtt tegyük egy grillezhető hőálló tálba. A babot dobjuk forrásban lévő vízbe, majd két perc után vegyük ki, öblítsük át jéghideg víz alatt (blansírozzuk). A zöldségeket sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal.

A báránygerincet 200-220 C-on 5 percenként forgatgatva 20 perc alatt készre tudjuk sütni. A zöldségeknek elég 10 perc a grillen.

Tálaláskor a nagyon finomra vágott koriandert és a petrezselymet keverjük össze 1 lime
levével és két rész olívaolajjal és ezzel locsoljuk meg a zöldségeket.

Ha megkívánnátok, akkor nyugodtan rakjatok ki mellé egy tálban egy kis natúr joghurtot, csak úgy, bárányt tunkolni…

 

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

Előző cikkWe ♥ chili
Következő cikkZabkása reloaded – sósan, fűszeresen, köretként
Voltam visszahúzódó, nemcsajozós kamasz, voltam bébiszitter, voltam fél gyerek-fél felnőtt , naiv meg lelkes, rohantam fejjel a falnak, voltam ’számteches’, könyves, laktam albérletben az Alföld különböző pontjain, láttam közelről tehenet, sőt fogtam is, vágtam disznót (láb, kampó, kés), dolgoztam krumpli és paprikaföldön, ruhagyárban szalag mellett, fürdőben pénztárosként, mosogatóként és csárdában moslékosként. Voltam barista külföldön, főztem kávét hektószámra, “voltam harcos, voltam állat”… meg ‘marketinges’, kreatív ötlet-és szakember és építésztechnikus (még mindig az); mellette meg biciklista, hegy-és kutyamániás, borivó, még mindig gyermekien lelkes, és már ’harmincas’; Kos, teafőző, alföldi, “yuppie-féle” és parasztgyerek. A családnak még mindig Sanyika, barátoknak Sanya, bemutatkozásnál pedig ‘lehódítózott’ Nagy Sándor.