Ma már nemcsak  borászok és szőlészek kiváltsága a szőlőfajták ismerete. Idén, minden eddiginél többféle csemege szőlő jelent meg a piacok standjain, hála a kísérletező kedvű, újdonságokra nyitott  termelőknek, akiktől sokat lehet tanulni. Szerintem mindannyiunk fantáziáját beindítja az a változatos szín, méret, forma és ízvilág, amit az őszi piac nyújt nekünk. Ebben a gazdag választékban még a következő egy-két hétben lehet részünk, használjuk ki.

Saját tapasztalatom a családunkban, hogy az első pár fürt vagy inkább kiló szőlő elfogyasztása után megcsappan a kezdeti lelkesedés. Az elmúlt években ezért, az elárvult gyümölcsökből egyszerűen szőlőlevet préseltem é szűrtem, – egy egyszerű, háztartási turmixgép és szűrő segítségével -, reggeli italnak.

A friss és sokféle szőlővel való játék viszont ennél tényleg többet ígér, a szőlő tökéletesen megállja a helyét nemcsak nyersen, hanem főzve és sütve, édes és sós ételek között is, önállóan vagy menüsorba illesztve egy hétvégi családi vagy baráti ebédhez.

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

Előző cikkSegítsüti 2017: Tejcsokoládékrémes torta málnalekvárral
Következő cikkHideg Othello szőlő krémleves
"Ami a szívemen, az a szádon" Kreatív tervezéssel, kommunikációval foglalkoztam. Fokozatosan alakult úgy az életem, hogy ma már szinte minden időmet a gasztronómia világában töltöm. Családi örökségem az osztrák polgári konyha és az erdélyi nyárikonyhák receptjei és történetei. Eredeti alapanyagok és elfelejtett ízemlékek után kutatok, amelyeket újrateremtek a konyhában. A főzés és a hozzá kapcsolódó vizuális tálalás számomra kommunikációs csatorna. Esszenciája a játék, szeretet, szenvedély, születés, kutatás, kíváncsiság, tanulás, tanítás. A Diana mosolya blogon ebből lehet inspirálódni.