Hash – királyi reggeli maradékokból

A hash nem más, mint mindenféle maradékból összedobott laktató, finom reggeli. A legjobb, ha maximum 3-4 hozzávalóból készül., amit éppen találunk a hűtőben.

Hozzávalók 4 személyre

20 dkg maradék tört krumpli

1 kk. liszt

10 dkg füstölt sonka

1 kisebb sárga cukkini

só, bors,

5 dkg feta

1 ek. szezámmag

tojás (fejenként 1)

zsír vagy olaj a sütéshez

Elkészítés

A lisztet egybedolgozzuk a krumplival, belekanalazzuk egy serpenyőbe és kevés olajon (vagy zsíron) addig sütjük, amig meg nem pirul mindkét oldala.

A cukkiniből vékony szeleteket vágunk egy hámozó segítségével és hirtelen lesütjük egy kis só és bors kíséretében.

Tükörtojást sütünk és ezt rakjuk a krumpli és a cukkini mellé a füstölt sonkával együtt.

Legvégül fetát és szezámmagot szórunk rá, no meg a kötelező zöldet!

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

Előző cikkVasárnapi húsleves, gyógyszer
Következő cikkNyárikonyha – kert nélkül
Voltam visszahúzódó, nemcsajozós kamasz, voltam bébiszitter, voltam fél gyerek-fél felnőtt , naiv meg lelkes, rohantam fejjel a falnak, voltam ’számteches’, könyves, laktam albérletben az Alföld különböző pontjain, láttam közelről tehenet, sőt fogtam is, vágtam disznót (láb, kampó, kés), dolgoztam krumpli és paprikaföldön, ruhagyárban szalag mellett, fürdőben pénztárosként, mosogatóként és csárdában moslékosként. Voltam barista külföldön, főztem kávét hektószámra, “voltam harcos, voltam állat”… meg ‘marketinges’, kreatív ötlet-és szakember és építésztechnikus (még mindig az); mellette meg biciklista, hegy-és kutyamániás, borivó, még mindig gyermekien lelkes, és már ’harmincas’; Kos, teafőző, alföldi, “yuppie-féle” és parasztgyerek. A családnak még mindig Sanyika, barátoknak Sanya, bemutatkozásnál pedig ‘lehódítózott’ Nagy Sándor.