Fontos, hogy társasági esemény is a piacozás. Heti rendszerességgel találkozunk ugyanazokkal az emberekkel, ismerettségek kötődnek vagy eleve ide szerveződnek baráti randevúk. A sorok közötti andalgás közben meg lehet vitatni a hét eseményeit, bele lehet kukucskálni az emberek kosarába ötletet meríteni, vagy éppen receptet cserélni, megvitatni a tökéletes gulyásleves titkát.

A külföldi piacok ennél még többet adnak: bepillanthatunk a helyiek életébe, és ugyanúgy mint otthon, a kosaraikba is – kiderül, hogy miket esznek, hogyan vásárolnak, milyen módon piacoznak.

Nem is kell túl messze utaznunk az első világhírű piacig, a bécsi Naschmarktról azt tartják, ami itt nincs, az nincs is a városban. Ebből is látszik, hogy Bécs klassz város.

Szombat délelőtt óriási itt a pezsgés, maga az élet: a csodálatos piaci kínálat mellett ilyenkor termelői piac is működik a hátsó fertályon, az éttermekben pedig reggeltől dübörög a menet. Mindenki kiválaszthatja, hogy mire vágyik a legjobban – pezsgőre és osztrigára, vagy levantei reggelire NENI-nél, hogy csak a kedvenceimet emeljem ki. Érdemes csak azért felülni a vonatra és kiutazni Bécsbe, ha éppen megtehetjük. Mi megtettük és a többit inkább képekben meséljük el. Böngésszétek a képgalériát!

 

5/5 (3)

Kérjük, értékeljen

Előző cikkSzardíniás szendvicskrém
Következő cikkSuper Juice – Tudatosan a legjobb
2006. szeptemberében kezdtem el írni a Lila füge blogot, ami azóta sok változáson ment keresztül, mindig egyre több és szebb lett. Ma már nem blog, hanem ez az oldal. Persze nekem egy oldalnál sokkal több, mert az életem egyre nagyobb, izgalmasabb, szinesebb része.